Syltede rødløg

1
00:30

Disse syrligt-søde flotte rødløg bør være fast inventar i ethvert køleskab. De kan pifte stort set alt op.

Syltet rødløg smager fantastisk og er virkelig nemt at lave. Prøv dem på en burger, ristet hotdog, rugbrødsmad, frisk salat eller som et syrligt tilbehør til en simreret.

De fleste opskrifter på syltede rødløg er det, man kan kalde råsyltet eller koldsyltet. Dvs. at man hælder en varm lage over rå grøntsager, i dette tilfælde rødløg. Denne opskrift er dog lidt anderledes, da rødløgene i stedet får et kort opkog, hvilket giver dem en lidt blødere konsistens end de råsyltede.

Ingredienser

Syltede rødløg

5 dl Æblecidereddike

5 dl Rørsukker eller almindeligt sukker

10 stk. Peberkorn, hele

6-8 stk. Rødløg , afhængigt af størrelse

Opskriftstrin

1
Skold et patentglas

Skold ét stort eller flere små patent- eller syltetøjsglas. Skyl evt. efter med atamon for at øge holdbarheden på de syltede rødløg.

2
Lav eddikelagen

Kom sukker, eddike og peberkorn i en gryde og sæt temperaturen til 105 ºC. Kog lagen til sukkeret er helt opløst. Imens lagen koger kan du forberede løgene.

3
Forbered løgene

Skræl løgene og skær dem i halve. Skær dem derefter i tynde skiver.

4
Tilsæt løgene

Kom halvdelen af løgene i lagen og lad dem koge i 3 minutter. Brug en hulske eller lignende til at tage løgene fra og kom dem op i det skoldede glas.Giv herefter også de resterende løg et opkog på 3 minutter. Kom dem op i glasset til de andre løg.Når alle løgene er taget op, så lad lagen koge ind i 2-4 minutter, så ca. 1/3 koges fra. Hæld herefter lagen over løgene i glasset. Lad løgene køle lidt af og kom derefter låg på. Lad gerne løgene trække til næste dag, før de spises.

Noter

De syltede rødløg kan holde i flere uger i køleskabet – ja, faktisk måneder. Efter lidt tid taber de lidt af den flotte, lyserøde farve, men de smager stadig godt.