Amerikanske pandekager med blåbær

Amerikanske pandekager med blåbær

4
00:30

Denne opskrift på nemme, lækre og luftige amerikanske pandekager er en sikker vinder på morgenbordet, specielt i weekenderne når der rigtigt skal hygges.

Blåbærrene giver lidt syre og friskhed, som er en god kontrast til smørret og siruppen, men hvis du ikke er til blåbær, kan du fint undlade dem. Hvis det skal være ekstra overdådigt, kan du erstatte blåbærrene med chokoladeknapper eller hakket chokolade.

Når du steger pandekager med temperaturstyring, holder panden den korrekte temperatur fra start til slut. Du er derfor sikker på, at den første pandekage bliver lige så god som den sidste.

Ingredienser

Pandekagedej

240 g Hvedemel

0.5 tsk. Natron

0.25 tsk. Salt

3 stk. Æg

4 dl Kærnemælk

1 spsk. Vaniljesukker

1 spsk. Sukker

Ekstra

150 g Blåbær

Smør til stegning

Ahornsirup til servering

Smør til servering

Opskriftstrin

1
Bland det tørre

Kom mel, natron og salt i en skål og rør det sammen.

2
Bland det våde og pisk æggehviderne

Del æggene i blommer og hvider, pas på at der ikke kommer blomme i hviderne.Kom æggeblommer, kærnemælk og vaniljesukker i en skål og rør det sammen.Kom æggehviderne i en anden skål og tilsæt sukker. Pisk æggehviderne til de er helt stive og kan vendes på hovedet uden at falde ud af skålen.

3
Rør dejen sammen

Hæld kærnemælksblandingen over i melblandingen og pisk det godt sammen, indtil der ikke er flere klumper. Dejen er lidt tyk her, men det ændrer sig når æggehviderne kommer i.

4
Vend hvider og blåbær i dejen

Vend æggehviderne i dejen, til der ikke er flere hvide klumper. Gør det lidt forsigtigt, så du ikke slår luften ud af hviderne.Vend til sidst blåbærrene i dejen.

5
Steg pandekagerne

Tænd panden på 190 ºC. Kom en lille klat smør på panden (kun ganske lidt) og fordel det over panden. Hæld dej på panden, et par skefulde per pandekage. Steg pandekagerne i 2½ – 3 minutter på hver side.Gentag indtil alle pandekagerne er stegt.

6
Servering

Server pandekagerne lune gerne med ahornsirup og en tynd skive smør ovenpå.

FAQ

Om amerikanske pandekager

Kan man lave amerikanske pandekager dagen før?

Ja, amerikanske pandekager kan laves dagen før. Vi anbefaler dog, at du også steger dem den dag, hvor du laver dejen. Ellers vil dejen falde lidt sammen og dine amerikanske pandekager vil ikke få den rigtige luftige konsistens.

Kom de færdige pandekager i en lufttæt beholder, eller læg dem på en tallerken som du dækker til med folie. Opbevar dem i køleskabet.

Du kan vælge at spise dine pandekager kolde,  eller kom dem på panden ved 130 °C (lav varme), til de er lune.

Amerikanske pandekager med kærnemælk

Når man laver små amerikanske pandekager med kærnemælk, får man tykke og luftige pandekager, præcist som de skal være. I denne opskrift bruger vi kærnemælk, og resultatet er både lækkert og vanedannende, da kærnemælken er med til at holde på fugten i pandekagerne, så de bliver bløde og lækre.