Hjemmelavede ristede løg

4
00:25

Ja, du kan købe ristede løg i supermarkedet, men det smager så meget bedre at lave det selv. Løft din ristet hotdog, bøfsandwich eller roastbeefmad til nye højder med denne simple opskrift på hjemmelavede ristede løg.

Med temperaturstyrring er det nemt at holde din fritureolie på den rigtige temperatur og sikre perfekt sprøde ristede løg – og det eneste du skal bruge til at lave dem er løg, mel, olie og salt – og krydderier efter humør.

Du kan også læse mere om friturestegning med Ztove lige her.

Ingredienser

Ristede løg

1-2 l Smagsneutral olie til friturestegning

2-3 stk. Løg ,afhængigt af størrelse

2 dl Hvedemel

Salt

Peber

Cayennepeber , evt.

Opskriftstrin

1
Varm olien op

Hæld olie i en pande eller gryde og sæt temperaturen på 165 ºC. Lad olien varme i ca. 10 minutter, så du sikrer at olien når at blive varmet rigtigt op. Temperatursensorerne sidder i bunden af gryden og vil derfor vise 165 ºC før olien er blevet samme temperatur, så giv den lidt tid til at blive varmet rigtig op.

2
Forbered løgene

Skræl løgene og skær dem i ringe. Du kan også skære dem i halvcirkler, skiver eller hakke dem groft. Kom melet i en frysepose og tilsæt salt, peber og evt. cayennepeber. Kom løgene i og ryst posen så melet bliver godt fordelt på løgene. Du kan også blande mel og løg i en skål i stedet.

3
Steg løgene

Når olien er varm, så kom løgene i. Rør rundt så de ikke klistrer sammen. Steg løgene indtil de er gyldne og sprøde, det tager ca. 5 minutter.Brug en hulske til at tage løgene op af gryden. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Noter

Du kan fint nøjes med at krydre din ristede løg med salt – eller tilsæt peber og cayennepeber som her i opskriften. Opskriften er en god grundopskrift, så du kan også fint lege med den og tilpasse den efter din egen smag. Prøv f.eks. at tilføje endnu mere smag ved at krydre dem med hvidløgspulver eller paprika.