Smash burger med Ztove – Sprød og saftig

Smash burger med Ztove - sprød og saftig

En opskrift på sprød og saftig smash burger der bliver din nye favorit!

Med denne metode deler man sit kød op i to, og laver to tynde bøffer. Det giver mere stegesmag, og flere steder at lægge sin ost. Metoden kræver også, at man steger sit kød i kortere tid og ved en højere temperatur. For ellers bliver kødet alt for gennemstegt.

Når du først har prøvet denne opskrift, går du ikke tilbage til andre måder at tilberede burgere på.

Ingrediensliste

Til 4 personer

Hjemmelavet burgerdressing

1 dl mayonnaise

0.5 dl tomatketchup

2 spsk relish

1.5 tsk sukker

1.5 tsk citronsaft

Burgerboller

4 stk brioche burgerboller

25 gram smør

Bøffer

800 gram hakket oksekød

1.5 salt

8 stk cheddar, skiver

1 dl mayonnaise

0.5 dl tomatketchup

2 spsk relish

1.5 tsk sukker

1.5 tsk citronsaft

Tilbehør

1 stk løg

2 stk tomat

Evt. salat og agurk

Fremgangsmåde


 1. Hjemmelavet burgerdressing

  Bare bland alle ingredienserne til en dressing. Kan du ikke finde relish nogen steder, så finhak nogle syltede agurker i stedet for. Du kan bruge æblecidereddike i stedet for citronsaft, hvis du vil have en lidt skarpere smag.

 2. Form bøfferne

  Når du køber kødet, så sørg for at det indeholder så meget fedt som muligt. Helst omkring 20% fedt, så bliver bøfferne bedst. Del kødet op i 8 portioner af 100 gram. Pres dem så flade, at de er ca. 10 cm brede. Hvis de har den rigtige vægt og den rigtige diameter, så har de også den rigtige tykkelse. Hvilket er vigtigt for at de steger rigtigt. Det gør også at der lige kan være 4 stk på en 28 cm pande, og 3 på en 24 cm pande. Jeg plejer at presse imellem to stykker madpapir (se videoen). Så kan man også forberede en del bøffer i forvejen og komme dem i køleskabet eller fryseren.

 3. Rist brødet

  Smelt smørret på panden ved 175°C. Læg bollerne med den overskårne side nedad, så de kan suge smørret. Vend dem efter få sekunder, så de ikke suger det hele. Rist dem i 2 minutter på skorpen. Vend dem så og rist dem med den overskårne side nedad i 2 minutter.

 4. Steg bøfferne

  Bøfferne skal steges i smør ved 220°C i alt 4 minutter. Steg dem 2 minutter på hver side. Kom osten på det sidste minut. Anbring bøfferne direkte ovenpå en lille klump smør. Lidt under en tsk., da det forhindrer at smørret brænder på, men sørger for at smørret er med til at brune og give smag til kødet. Det giver en god stegeskorpe. Hvis du foretrækker osten meget smeltet, så steg det sidste halve til hele minut med låg på.

 5. Anret burgerne

  Kom burgerdressingen på den nederste bolle. Kom lidt hakket løg på og stabel bøfferne ovenpå. Kom tomat og evt. salat og agurk i burgeren. Læg den øverste bolle på.

Se hvordan du laver sprød og saftig smash burger med Ztove