Hvordan monteres en kogeplade?

Skal du have nyt køkken, eller trænger din kogeplade til at blive udskiftet? Læs vores guide til montering, hvilke muligheder du har for installering af kogeplader i din bordplade og hvad du skal være opmærksom på. Her får du et hurtigt overblik.

Udskæring i bordplade

Induktions- og keramiske kogeplader kan installeres på flere måder. Når du skal montere din kogeplade, findes der to forskellige måder, det kan gøres på.

Nedfældning

Den første måde, du kan montere din kogeplade på, er ved at nedfælde den. Nedfældning er den nemmeste og mest anvendte metode til at installere en kogeplade.

Når du skal nedfælde din kogeplade, laver du et hul i bordpladen efter anvisningerne der følger med kogepladen. Derefter skal den ofte fastgøres med beslag, skruer eller fjedre, hvor anvisninger følges. Kogepladen hviler ovenpå bordpladen rundt om hullet ved nedfældning.

Planlimning

I stedet for at nedfælde kogepladen i bordpladen, kan man planlime den i. Der laves stadig et hul i bordpladen, men kogepladen monteres, så den bliver helt plan med bordet.

Planlimning kræver at din bordplade ikke er for tynd, hvilket kan blive en omfattende installation.

Det er ikke alle kogeplader, der kan bruges til planlimning. Det er vigtigt at tjekke efter inden du går igang med at planlime den i bordet.

Gå på opdagelse i vores udvalg af induktionskogeplader, der er lette at montere selv.

Råd om sikkerhed

Installering af kogepladen må ikke være over et køle-/fryseskab, en opvaskemaskine, en vaskemaskine eller en tørretumbler.

Sørg for, at man ikke kan komme i berøring med ledningen til kogepladen efter indbygning.

Ledningen må ikke komme i berøring med bevægelige dele af køkkenelementerne efter indbygning, f.eks. en skuffe. Kogepladen må ikke udsættes for mekanisk belastning.

Sørg for at overholde de sikkerhedsafstande, der er angivet i brugsmanualen der følger med din kogeplade.

Læs mere om vores monteringsservice, når du køber en Ztove kogeplade.

Den rigtige eltilslutning

Tilslutningsdata fremgår af typeskiltet. Disse oplysninger skal stemme overens med strømforholdene på opstillingsstedet.

Tilslutningsmulighederne fremgår af tilslutningsskemaet.

Kogepladen skal kunne afbrydes på gruppeafbryderen. I slukket tilstand skal der være en kontaktafstand på min. 3 mm. Afbrydere er overstrømsbeskyttelse og HPFI-relæer.

Kogeplader fra Ztove kræver en almindelig el-installation 2 faser 230V og 16A (el-installationen fra din gamle kogeplade kan som regel bruges).