Bøfsandwich med Ztove – Hakkebøf med bløde løg og flødesovs

Bøfsandwich med Ztove - Nem madlavning - Hverdagsmad - Opskrifter

Lækker bøfsandwich eller saftige hakkebøffer med bløde løg og smagfuld brun flødesovs er traditionelle danske retter, som stadig holder og det er der god grund til!

Det gælder om at få så meget smag i sovsen som muligt, uden at bøffen bliver knastør. I opskriften steges bøfferne i 5 minutter ved 185°. Sovsen simrer ved 110°C i 5 minutter.

Ingrediensliste

Til 4 personer

Flødesauce med bløde løg

4 stk Løg, store

50 gram Smør

0.5 liter Piskefløde

1 spsk Fiskesauce, asiatisk

1 spsk Soyasauce

Anretning

4 tsk Sennep

100 gram Rødbeder

4
spsk Tomatketchup

100
gram Drueagurk (sylteagurk)

4 spsk Remoulade

1
stk Løg, hakket

4
 spsk Ristede løg

4
 stk Boller

Hakkebøfferne
800 gram Hakket oksekød

20 gram Smør

2 tsk Salt

1 tsk Peber

Fremgangsmåde


Tilbered løgene

Tænd panden på 150°C. Kom smørret på. Snit løgene i ½ cm tykke skiver, og kom dem i panden efterhånden som du bliver færdig med dem. Steg dem i 30 minutter. Vend dem regelmæssigt.

Form bøfferne

Del kødet op i 200 grams bøffer. 4 stk hvis du har 800 g hakket okse.

Færdiggør sovsen

Hæld resten af ingredienserne op til løgene. Lad det simre i 5 minutter ved 100°C

Steg bøfferne

Steg bøfferne i 5 x 1 minut ved 185°C. De vil stadigvæk være røde indvendige, men det forsvinder når de simrer i sovsen.

Afslut bøffer og sovs

Skru temperaturen på panden med bøfferne ned på 110°C. Hæld sovsen over. Lad det simre i 5 minutter. Imens du gør bollerne klar.

Anret bøfsandwichen

Rist bollerne, eller steg dem i lidt smør. Læg i lag sennep, rødbeder, ketchup, syltede agurker, remoulade, en bøf, sovs. Mere sovs. Dæk den med sovs. Rå løg, ristede løg.

Opskriften er ikke helt som en traditionel bøfsandwich. For det første bruger opskriften English Muffins i stedet for en almindelig burgerbolle, som man i øvrigt kan lave på Ztove med opskriften i appen. For det andet så lægger jeg kun brød i bunden. Det er en personlig præference, fordi det så er nemmere at skære sandwichen uden at mase den. Du kan sagtens bruge almindelige burgerboller, hvilket der også er en opskrift på i appen.

Se hvordan du laver bøfsandwich med Ztove