Smashburger med Ztove

Sprød og saftig

En opskrift på sprød og saftig smashburger der bliver din nye favorit!

Med denne metode deler man sit kød op i to, og laver to tynde bøffer. Det giver mere stegesmag, og flere steder at lægge sin ost. Metoden kræver også, at man steger sit kød i kortere tid og ved en højere temperatur. For ellers bliver kødet alt for gennemstegt.

Når du først har prøvet denne opskrift, går du ikke tilbage til andre måder at tilberede burgere på.

smashburger

Ingrediensliste

Til 4 pers. 

Hjemmelavet burgerdressing

– 1 dl mayonnaise
– 0.5 dl tomatketchup
– 2 spsk. agurkerelish
– 1.5 tsk. sukker
– 1.5 tsk. citronsaft

Bøffer

– 800 gram hakket oksekød
– 1.5 tsk. salt
– 8 skiver cheddar

Burgerboller

 4 stk. brioche burgerboller
– 25 g. smør

Tilbehør

– 1 løg
– 2 tomater
– evt. salat og agurk

Fremgangsmåde

Hjemmelavet burgerdressing

Bare bland alle ingredienserne til en dressing. Kan du ikke finde relish nogen steder, så finhak nogle syltede agurker i stedet for. Du kan bruge æblecidereddike i stedet for citronsaft, hvis du vil have en lidt skarpere smag.

Form bøfferne

Når du køber kødet, så sørg for at det indeholder så meget fedt som muligt. Helst omkring 20% fedt, så bliver bøfferne bedst. Del kødet op i 8 portioner af 100 gram. Pres dem så flade, at de er ca. 10 cm brede. Hvis de har den rigtige vægt og den rigtige diameter, så har de også den rigtige tykkelse. Hvilket er vigtigt for at de steger rigtigt. Det gør også at der lige kan være 4 stk på en 28 cm pande, og 3 på en 24 cm pande. Jeg plejer at presse imellem to stykker madpapir (se videoen). Så kan man også forberede en del bøffer i forvejen og komme dem i køleskabet eller fryseren.

Rist brødet

Smelt smørret på panden ved 175°C. Læg bollerne med den overskårne side nedad, så de kan suge smørret. Vend dem efter få sekunder, så de ikke suger det hele. Rist dem i 2 minutter på skorpen. Vend dem så og rist dem med den overskårne side nedad i 2 minutter.

Steg bøfferne

Bøfferne skal steges i smør ved 220°C i alt 4 minutter. Steg dem 2 minutter på hver side. Kom osten på det sidste minut. Anbring bøfferne direkte ovenpå en lille klump smør. Lidt under en tsk., da det forhindrer at smørret brænder på, men sørger for at smørret er med til at brune og give smag til kødet. Det giver en god stegeskorpe. Hvis du foretrækker osten meget smeltet, så steg det sidste halve til hele minut med låg på.

Anret burgerne

Kom burgerdressingen på den nederste bolle. Kom lidt hakket løg på og stabel bøfferne ovenpå. Kom tomat og evt. salat og agurk i burgeren. Læg den øverste bolle på.

God fornøjelse, og velbekomme.

 

Se i videoen herunder hvordan Max laver burgere