English muffins

Hæver og bager i panden

Det er ikke en kage, som man skulle tro, men et brød der kan bruges til næsten alting.

Man kan kalde det en form for bolle der bages i en pande. Spis den til morgenmad med noget sødt på eller clotted cream, brug den som bunden af en Egg Benedict, burgerboller, bøfsandwich eller almindelige sandwich. Der er mange muligheder.

Den her opskrift bruger en Ztove pande som et sanke/hæveskab, så du kan nøjes med at bruge relativt lidt gær, da de lune forhold speeder hævningen betydeligt op.

Det svære ved den en traditionel english muffin opskrift er, at det kan være vanskeligt at ramme den rigtige temperatur på panden. Derfor er man ofte ikke helt sikker på, hvor længe bollerne skal have. Det er man ude over med Ztove.

english muffins

Ingrediensliste

Til 8 pers. 

De våde ingredienser

– 2 dl sødmælk

– 25g smør

– 12 gram bagegær

De tørre ingredienser

– 1.5 spsk. sukker

– 1 tsk. salt

– 300g hvedemel

Fremgangsmåde

Bland de våde ingredienser

Mål mælk, gær og smør op. Sæt panden på 39°C. Kom mælk, smør og gær i panden og lad det stå i 2-5 minutter til smørret begynder at blive blødt.

Ælt de tørre ingredienser med de våde

Kom sukker og salt i en skål. Bland den lune mælkeblanding i. Kom det halve af melet i og rør godt rundt. Det er den nemmeste måde at blande det hele. Kom resten af melet i. Rør godt rundt. Ælt det på et bord i kort tid, til dejen er nogenlunde jævn. Den må endelig ikke æltes for meget, så bliver bollerne for brød agtige.

Hæv dejen

Sæt panden til 39°C igen. Kom dejen op i panden og lad den hæve i 15 minutter på hver side, under låg.

Form dine muffins

Rul dejen ud i en ca. 5 cm tyk pølse. Del den på midten indtil du har 8 stykker. Du kan rulle dem runde til boller, eller du kan beholde de skiver du skærer af “pølsen”. Skal du bruge dem til sandwich, burgerboller eller lignende, så rul dem flade med en kagerulle.

Efterhæv muffins

Lad dem efterhæve i 15 til 30 minutter.

Bag/steg dine muffins

Tænd panden på 160°C og bag dem i 7 minutter på hver side under låg. På 28 cm panden kan du bage 4 ad gangen og på 24 cm panden kan du bage 3 ad gangen.

Afkøling

Vi kan bedste lide dem varme med smørret smeltende på, men traditionelt skal de altså køle i 20 minutter.

Det er fint at fryse dem ned, eller at komme i køleskabet og så genvarme dem på panden eller i ovnen. Ellers kan de kan selvfølgelig også ristes.

Se i videoen herunder hvordan Max laver english muffins